Over de BP-Tocht

Robert Stephenson Smith Baden-Powell was luitenant-generaal in het Britse leger, schrijver en de grondlegger van Scouting. Ter ere van zijn geboortedag organiseren Friese scoutinggroepen een wandeltocht.

De wandeltocht is een initiatief van Scouting groep De Brimzen uit Buitenpost en is uitgegroeid tot een jaarlijks evenement. Via wandelroutes wordt ergens in de provincie de omgeving verkend.

Dit jaar wordt de 22e editie gelopen door zowel scouts als niet-scouts en zal via wandelroutes van 5, 10 en 15 kilometer door Wolvega en de omringde pittoreske dorpjes lopen. De tocht dit jaar word georganiseerd door Scouting de Linde.

Scouting de Linde is een jonge Waterscoutinggroep uit Peperga, welke pas bestaat sinds 14 november 2007. De naam is afgeleid van de rivier De Linde, die door de gemeente stroomt waar de groep vandaan komt en waaraan het clubhuis van de groep is gevestigd.

 

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.